Pages

Subscribe:

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

O X. Μοσχόπουλος για την επίσκεψή του στην Γερμανία

Ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της Νίκης Προαστίου, Χρήστος Μοσχόπουλος μας απέστειλε την παρακάτω δήλωση μετά την επίσκεψή του στην Γερμανία και στην Στουτγάρδη για την δοκιμή του Ιωσήφ Δήμα.

"Μετά απο τρείς ημέρες διαμονής στην Στουτγκάρδη, την πιο ελληνική πόλη της Γερμανίας, (40000 Ελληνες κατοικούν εδώ), διαπιστωνεις εύκολα πως είναι να ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία οπου το κράτος έχει φροντίσει με τις υποδομές τις όποιες έχει να σου προσφέρει σε κάθε τομέα τα απαραίτητα για την προσωπική σου αναπτυξη και ευημερία. 

Το ποδόσφαιρο στην Γερμανία είναι το πλεον αγαπημένο άθλημα. Οι γερμανοί έχουν καταλάβει οτι για να παίξουν το άθλημα αυτό πρεπει να έχουν γήπεδα. 

Φανταστείτε λοιπόν μια περιοχή οπώς το αρκτικό διαμέρισμα της πολης έως και το Δημοτικο διαμέρισμα του Ρίου μια περιοχή περίπου 150 στρεμμάτων  οπου υπαρχουν πανω απο δέκα γήπεδα τα όποια έχει κατασκευάσει και συντηρεί ένας κολοσσός (mersentes -τιταν-coca cola).

Στα γήπεδα αυτά προπονούνται  και αγωνιζονται ολά τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχης (Νικη,Δαβουρλής, αετός,κεραυνός,Ψαθόπυργος,Δρέπανο,Αχιλλέας, κ.α.). Στην περιοχή υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που αγωνίζεται σε μεγάλη κατηγορία και υποστηρίζεται απο όλες τις μικρότερες, αλλά και όλο τον κοσμο της περιοχής.

Δεν έχετε ξαναδεί τοσα γήπεδα μαζί σε τόσο εξαιρετική κατάστασή ,να παιζουν τόσοι πόλοι ανθρωπο ποδόσφαιρο ολων των ηλικιών και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Απο διασκέδαση μέχρι πρωταθλητισμό.

Αυτή την περίοδο τελειώνουν τα σχολεία και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου οργανώνει τους αγώνες επιλογής των εθνικών ομάδων σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.στα πλαίσια της επίσκεψης μας ενημερωνομαστε για το οργανόγραμμα τους.

Η επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας μας ανοίγει νέους ορίζοντες. Ηδη έχει προγραμματιστεί η δόκιμη καθέ χρονο των δυο-τριων καλυτέρων δεκαεξαριδων της περιοχης μας. 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μας περιμένει πολύ δουλεια. Έχουμε πλεον περισσότερα κίνητρα να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες που θα μπορούν να ξεφύγουν απο την μιζέρια του ελληνικού ποδόσφαιρου".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου