Pages

Subscribe:

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οι αλλαγές στα Παιδικά πρωταθλήματα!

 Ρεπορτάζ: Νίκος Παπαστεφανάτος

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο "Α. Κάνιστρας" και στην αίθουσα τύπου η συγκέντρωση των υπευθύνων των Ακαδημιών και των ομάδων που έχουν ομάδες στα παιδικά πρωταθλήματα, προκειμένου να γίνει συζήτηση με την επιτροπή του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας που αποτελείται από τους Θόδωρο Παπουτσάκη, Νίκο Παρασκευόπουλο και Άγγελο Ροζή. Στην συζήτηση συμμετείχε και από την επιτροπή διαιτησίας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

Oι ηλικίες των τεσσάρων κατηγοριών θα είναι ως εξής:
Παίδες: 1999-2000
Προπαίδες: 2001-2002
Τζούνιορ: 2003-2004
Προτζούνιορ: 2005-2006

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της χρησιμοποίησης 3 παικτών 1998 στην κατηγορία Παίδων.

Για το θέμα των Προπονητών η πρόταση της Επιτροπής είναι να ισχύουν τα ίδια κριτήρια με τους διπλωματούχους. Να πληρώνουν δηλαδή την συνδρομή τους στον Σύνδεσμο Προπονητών.

Για το θέμα των συνεργασιών ομάδων, δεν αποφασίστηκε κάτι και απλά προτάθηκε να μην επιτραπεί συνεργασία μεταξύ τριών ομάδων αλλά μόνο με 2. Βέβαια, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις.

Για τα προσωρινά δελτία των αλλοδαπών προτάθηκε να γίνει αυτόματη ανανέωση για κάθε σεζόν.

Για τις καταστάσεις υγείας ότι ισχύει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές καταστάσεις για κάθε ομάδα και κάθε τμήμα ομάδας.

Όλα τα ματς θα γίνονται πλέον σε πλαστικό ή χόρτο, τέλος δηλαδή οι αγώνες σε "ξερά" γήπεδα.

Για τις ισοβαθμίες τέθηκε ζήτημα από την επιτροπή. Όταν κρίνεται η θέση κάθε ομάδας αλλά χωρίς να επηρεάζεται η πρόκριση μεταξύ των ενδιαφερόμενων σωματείων, να μην γίνεται αγώνας μπαράζ, αλλά κλήρωση.

Μέχρι τέλος του μήνα θα μπορούν οι ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους γθα την β' φάση των πρωταθλημάτων, καθώς υπάρχει σκέψη να γίνονται επαναληπτικοί αγώνες στους "8" και στους "4". Προφανώς εκεί η διαιτησία θα πληρώνεται από τις ομάδες. 

Δεν θα ξεκινάει ματς χωρίς γιατρό και μάλιστα αναφέρθηκε ότι πέρσι ξεκίνησε ένα ματς χωρίς γιατρό και η ομάδα τιμωρήθηκε αλλά και ο διαιτητής.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ - ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ
Η επιτροπή πρότεινε πλέον να καθιερωθεί εισιτήριο στους τελικούς των παιδικών πρωταθλημάτων και τα έσοδα να δίνονται σε κάποιο ίδρυμα της περιοχής που θα επισκέπτεται μετά η πρωταθλήτρια ομάδα. Μια σπουδαία κίνηση που πρέπει να υλοποιηθεί. Το εισιτήριο θα κοστίζει ελάχιστα.

Ένα θέμα που τέθηκε στο τραπέζι είναι κατά ποσο μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι όμιλοι. Πιθανότατα θα χωριστούν σε ομίλους δυναμικότητας, ανάλογα με το πόσα τμήματα και παίκτες έχει η κάθε ομάδα στα πρωταθλήματα. Απίθανο θεωρείται το σενάριο να γίνεται ορισμός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου