Pages

Subscribe:

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μέλος πρότυπου εθνικού προπονητικού δικτύου η Νίκη Προαστίου

Ξεκάνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, μια ουσιαστική, καταγραφή νεαρών αθλητών και των επιδόσεων τους. Η διαδικασία, πραγματοποιείται μέσα από πρόγραμμα του διαδικτύου, όπου δίνει την δυνατότητα της  ταυτόχρονης καταγραφής από τους προπονητές και παρακολούθησης από την  Π.Ε.Π.Σ.ΠΣ  (κατ’  επέκταση την  ΕΠΟ καθώς το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία της) και τους γονείς των παιδιών.

Οι στόχοι είναι δυο:
Α) ευθυγράμμιση των προπονητών σε ενιαία προπονητικά προγράμματα και συστήματα που θα  καθορίζουν αργότερα την ελληνική ποδοσφαιρική σχολή
Β) επάνδρωση όλων των εθνικών ομάδων με αθλητές που θα έχουν αναδείξει οι σχόλες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα έχει τριετές ορίζοντα και ξεκάνει πιλοτικά με τριάντα σχόλες ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που μπορεί να είναι ιδιωτικές σχόλες η και ερασιτεχνικά σωματεία η και τα δυο μαζί αρκεί να τηρούν συγκεκριμένες  προϋποθέσεις  εγκαταστάσεων και προσωπικού (προπονητών, γυμναστών, προπονητή τερματοφυλάκων, ιατρών κ.λπ.).

Στο σχεδιασμό για την Αχαΐα προβλέπεται να υπάρχουν τέσσερις  τέτοιες εγκαταστάσεις .

Η μια θα είναι στην περιοχή της Αιγιαλείας (που πιθανόν θα είναι η Θύελλα Αιγίου  καθώς φαίνεται να έχει καταθέσει το φάκελο της και είναι υπό έγκριση). 

Δυο αθλητικές εγκαταστάσεις είναι στην περιοχή της Πάτρας (εκ των οποίων, η μια είναι ήδη η Α.Σ. Νίκη Προαστείου και αναμένεται να ανακοινωθεί και η δεύτερη).

Μια αθλητική εγκατάσταση θα είναι στην  Κάτω  Αχαΐα (οι πληροφορίες λένε ότι η Αχαϊκή είναι μια πιθανή συμμετοχή στο εθνικό προπονητικό δίκτυο).

Τα παιδιά ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα αγωνίζονται θα μπορούν να παίρνουν μέρος στις μετρήσεις όταν αυτές θα ανακοινώνονται και θα μπορούν να διατηρούν τον ηλεκτρονικό τους φάκελο στην ομοσπονδία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Ανέξανδρος Κοβης, ο γιος του γνωστού παλαίμαχου παίκτη του Παναθηναϊκού Νίκου Κοβη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου