Pages

Subscribe:

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τι ισχύει για τους φετινούς σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

· Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι μαθητέςμαθήτριες που γεννήθηκαν τα έτη: 1997, 1998 και 1999.
Μαθητές ή Μαθήτριες Λυκείου ή ΕΠΑ.Λ. που μεταγράφονται από ένα Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ. σε άλλο χωρίς να έχουν φοιτήσει στο πρώτο. Απαραίτητη προϋπόθεση η μεταγραφή να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του διδακτικού έτους.    
·         Μαθητής ή Μαθήτρια Λυκείου δύναται  να συμμετάσχει μόνο σε ένα ομαδικό άθλημα
·         Στα Λύκεια που φοιτούν μαθητές και μαθήτριες λιγότεροι από τους εκατόν είκοσι (120), κάθε μαθητής ή μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο ομαδικά αθλήματα
Εφίσταται η προσοχή των κ. Διευθυντών αλλά και των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής των σχολείων για την εφαρμογή των διατάξεων της παραπάνω σχετικής διαταγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αντικανονική συμμετοχή των μαθητών - μαθητριών, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα  με ενστάσεις κατά την  διεξαγωγή των αγώνων.


ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

·         Σχολική ομάδα που δήλωσε συμμετοχή σε αγώνες της Α φάσης και δεν παρουσιαστεί σε προγραμματισμένο αγώνα ή παρουσιαστεί χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  μηδενίζεται.
·         Σε περίπτωση όμως, που λάβει γνώση το γραφείο μας, τρεις (3) μέρες τουλάχιστον, πριν από τον αγώνα (εγγράφως), ότι η ομάδα αδυνατεί να αγωνιστεί και αποσύρεται, ο αγώνας ματαιώνεται και η αντίπαλη ομάδα προκρίνεται, χωρίς αγώνα, στον επόμενο γύρο.
·         Σχολείο που δύο ομάδες του μηδενίστηκαν σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, κατά το ίδιο σχολικό έτος, αποκλείεται από όλα τα ομαδικά αθλήματα, κατά το έτος αυτό και οι ομάδες που μηδενίστηκαν αποκλείονται και κατά το επόμενο σχολικό έτος. Αγώνες που ματαιώθηκαν δεν υπολογίζονται.
       Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται:
·         η διαφήμιση οποιουδήποτε προϊόντος ή αναγραφή ονόματος αθλητικού συλλόγου στις εμφανίσεις των αθλητών (φανέλα και φόρμα).
·         Η παρακολούθηση των αγώνων από τους μαθητές των σχολείων  χωρίς συνοδό καθηγητή.


                                                                   ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ενημερώνουμε τους κ. κ. Διευθυντές και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων, ότι η παρακολούθηση των σχολικών αγώνων από μαθητές - μαθήτριες, θα επιτρέπεται μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και η οποία θα γίνεται οργανωμένα από το σχολείο, συνοδεία των Εκπαιδευτικών τους. Οι συνοδοί καθηγητές, θα έχουν την εποπτεία των μαθητών τους μέσα κι έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, θα φέρουν δε την ευθύνη για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σαυτές.
Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα βίας, βανδαλισμού, και απρεπούς συμπεριφοράς που θα αμαυρώσουν την εικόνα τόσο των σχολικών αγώνων και γενικά του αθλητικού ιδεώδους. Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής  κοινότητας οφείλουμε να προστατεύσουμε τους μαθητές από τέτοια φαινόμενα, και θεωρούμε  δεδομένη τη συνεργασία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, για την υλοποίηση του στόχου αυτού.

ΕΙΔΙΚΕΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ

·         Σας κάνουμε γνωστό ότι ο αριθμός των μαθητών που αποτελούν την σχολική ομάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαεπτά  (17) αθλητές.       
·         Η διάρκεια του αγώνα είναι  δύο ημίχρονα των τριάντα πέντε λεπτών (2 Χ 35). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθείται η διαδικασία των πέναλτι χωρίς να δοθεί παράταση.
·         Οι επιτρεπόμενες αλλαγές παικτών που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι τρεις (3).




ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΓΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΕ  ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ

  Α) Αθλητική Μαθητική Ταυτότητα, με πρόσφατη φωτογραφία και σφραγίδα του Σχολείου, θεωρημένη από Ιατρό. Η ιατρική βεβαίωση, πρέπει απαραίτητα να είναι από  Ιατρό του ΕΣΥ  ή Ιατρό Ασφαλιστικού Φορέα ή Αγροτικό Ιατρό ή και ιδιώτη Ιατρό και να έχει ημερομηνία που δεν υπερβαίνει το εξάμηνο την ημέρα του αγώνα. (υπόδειγμα 1).
  Β)  Φωτοτυπία και των δύο πλευρών της αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή θεωρημένη
από το Διευθυντή του Σχολείου.
  Γ) Φωτοτυπία του δελτίου ατομικών στοιχείων, κάθε μαθητή που αναγράφεται στην κατάσταση συμμετοχής, μόνο της πλευράς που αναφέρονται τα στοιχεία του μαθητή, η αρχική του εγγραφή στο σχολείο, το σχολείο προέλευσης και τυχόν μετεγγραφές του μαθητή, θεωρημένη από το Διευθυντή του Σχολείου.
  Δ) Κατάσταση συμμετοχής Σχολείου για ομαδικά αθλήματα πλήρως συμπληρωμένο και με υπογραφή και σφραγίδα του Διευθυντή και τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ( υπόδειγμα 3).
  Ε) Υπεύθυνη Δήλωση ΓονέαΚηδεμόνα (Υπόδειγμα 9).

Σημείωση:  Για τη συμμετοχή των μαθητών - μαθητριών στους Σχολικούς Αγώνες των Λυκείων - ΕΠΑΛ, υποχρεωτικά στα δικαιολογητικά θα προσκομίζετε  τη Μαθητική Αθλητική Ταυτότητα, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη και όχι το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή.

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στην γραμματεία του αγώνα τριάντα (30) λεπτά πριν την έναρξή του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου