Pages

Subscribe:

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Άρθρο: Υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους...


Άρθρο του Νίκου Παπαστεφανάτου (εφημερίδα Μatch  Αχαΐας) 

Όσο πιο εύκολα αποδεχθεί ένας μικρός σε ηλικία παίκτης ποιες είναι οι πραγματικές του δυνατότητες, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να συμβιβαστεί με την αλήθεια. 

Η λάθος εντύπωση που δημιουργείται στους νεαρούς (κυρίως) παίκτες για το μέλλον τους στο ποδόσφαιρο, καλλιεργείται πρώτα από το ίδιο του το σπίτι. 

Οι γονείς αρκετές φορές παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών, κρίνουν, προτείνουν και αποφασίζουν τελικά για την τύχη του παιδιού, αγνοώντας εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα. 

Έχω παρατηρήσει πως στην Πάτρα ειδικά οι «αδικημένοι» παίκτες αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται και δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. 

Άλλο η εικόνα που θέλουμε να πιστεύουμε για τον εαυτό μας και άλλο αυτό που πραγματικά είμαστε. 

Αν καταφέρουν να σταματήσουν να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, τότε θα αντικρίσουν κατάματα αυτά που μαθαίνουν τόσα χρόνια από τους προπονητές. 

Χαμηλά το κεφάλι, δουλειά και λίγα λόγια. Είναι πολλά τα παραδείγματα παικτών που αυτοκαταστράφηκαν και αργότερα το μετάνιωσαν. 

Μετάνιωσαν διότι άκουσαν τους άλλους να τους προσφωνούν με κοσμητικά επίθετα του τύπου «παικταράς» και έχασαν την ουσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου