Pages

Subscribe:

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Ημερίδα της ΕΠΣ Αχαΐας



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η  Ε.Π.Σ. Αχαΐας με θέμα:  Αθλητισμός και Υγεία – Διαφορετικές Μορφές και Προσεγγίσεις.

Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων ‘’ Αγορά Αργύρη ‘’ , στην Πάτρα,  την Δευτέρα 12/5/2014 . Σε ένα χώρο ιδανικό , για το αντικείμενο και το επίπεδο της εκδήλωσης, ο οποίος ήταν κατάμεστος από ανθρώπους του αθλητισμού. Παράγοντες , προπονητές, διαιτητές ποδοσφαιριστές , φίλαθλοι, γονείς και πολλοί άλλοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για δύο ώρες τις σημαντικότατες εισηγήσεις.

Το θέμα της ημερίδας ήταν οι διαφορετικοί τομείς της  υγείας στον αθλητισμό και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από αυτούς στην βελτίωση και ολοκλήρωση του  αθλητή και του ανθρώπου ταυτόχρονα.  

Ένα θέμα πολύ σημαντικό, που αφορά όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Τόσο η πολύπλευρη ανάλυση, όσο και η συγκεκριμένη επιλογή των εισηγητών, προμήνυε το υψηλό επίπεδο της ημερίδας.

Την παρουσίαση είχε αναλάβει  ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του ΣΠΟΡ FM Πάτρας κ.  Σπύρος Μπουλής. 

Έτσι ,  λίγο μετά τις 18.30 , ‘’ έπιασε δουλειά ’’ και με σύμμαχο την ικανότητα , την εμπειρία και τη γνώση του θέματος, έδωσε την εκκίνηση σε αυτό το ταξίδι γνώσης.

Αφού έκανε μια μικρή ανάλυση τόσο στο πρόγραμμα , όσο και στην προετοιμασία της εκδήλωσης , έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Αχαΐας κ. Δημήτρη Μπαλαφούτη. Αυτός από την πλευρά του , αφού καλωσόρισε όλους, τους ευχαρίστησε για τη παρουσία και συμμετοχή τους στην εκδήλωση  και στη συνέχεια κήρυξε  την έναρξη της Ημερίδας. 

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  και ταυτόχρονα Αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Ένας ειδικός επιστήμονας, που  μίλησε για την εκπαιδευτική υγεία και τα θετικά που μπορεί να αποκομίσει ένας αθλητής συνδυάζοντας τον  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και το ΣΧΟΛΕΙΟ. Αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του αθλητισμού στη ζωή του παιδιού και του εφήβου και έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Πιερ ντε Κουμπερτέν  : ‘’ Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη’’ .

Επόμενος ομιλητής ο κ. Δημήτρης Καλύβας , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και δάσκαλος στην εκτός διαιτησίας ζωή του. Μίλησε στον τομέα της ψυχικής υγείας για τις μορφές  βίας στον αθλητισμό και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ιδιαίτερα δυναμικός,  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της εκδήλωσης με τις απόψεις και τοποθετήσεις του.

Τρίτος στη σειρά ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης , Καθηγητής Eφαρμογών Φυσικοθεραπείας, στο  Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας με  γνωστικό αντικείμενο «Φυσικοθεραπεία» . Μίλησε για τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, τις πρώτες βοήθειες και τη φυσικοθεραπευτική τους αποκατάσταση. Μια παρουσίαση,  που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά και στηρίχθηκε στα αποτελέσματα ιδιαίτερα σημαντικών ερευνών που έχει εκπονήσει και κατά  διαστήματα δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο σημείο αυτό, μια έκπληξη περίμενε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μεταφερθήκαμε στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Τουσκαλούσα, στην Αλαμπάμα. Η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια Κρίστελ Βουρνά , η οποία σπουδάζει και προπονείται εκεί, έστειλε ένα βίντεο όπου μιλούσε  για το θέμα της ημερίδας. Η Κρίστελ με μεγάλη ευχαρίστηση μας είπε την άποψη της για αυτή την ημερίδα, για τη βοήθεια που της έδωσαν οι τομείς αυτοί της υγείας τόσο στην αθλητική της καριέρα , όσο και στην εκπαίδευση και την καθημερινότητά της . Η έκπληξη και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων, ενώ στο τέλος του βίντεο ένα δυνατό και ζεστό χειροκρότημα κυριάρχησε στην αίθουσα.

Πίσω στο κανονικό πρόγραμμα και το λόγο πήραν δύο κυρίες. Η Μέμα Λαμπροπούλου και η Μαρκέλλα Συμεοπούλου,  Κλινικοί Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, και Πιστοποιημένες Αθλητικοί Διατροφολόγοι από την Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής.  Πρόσφατα  ξεκίνησαν το ‘’ Ευτροφία ‘’, το οποίο αποτελεί την πρώτη συνεργατική προσπάθεια δύο διαιτολόγων στην Πάτρα με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την διατροφή μας. Μας μίλησαν για τη διατροφή ενός αθλητή και έδωσαν πρακτικές συμβουλές για καλύτερες επιδόσεις.

Μια ακόμα σημαντική εισήγηση ήταν και η τελευταία της ημερίδας. Ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, που μίλησε για την Πνευματική υγεία στον αθλητισμό και στη ζωή μας. Με τον πάντα απλό, μεστό αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστικό του λόγο , έκλεψε την παράσταση. Μίλησε για την Πνευματική προετοιμασία του αθλητή πριν από κάποιο δύσκολο αγώνα  και ταυτόχρονα την Πνευματική προετοιμασία του ανθρώπου  στην ζωή του . Στέλνοντας πολλά θετικά μηνύματα, κατάφερε να συγκινήσει και ταυτόχρονα να  ενθαρρύνει και να εντυπωσιάσει τους ακροατές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Αχαΐας κ. Μπαλαφούτη προς όλους και το δυνατό χειροκρότημα όλων όσων ήταν στην αίθουσα. Παράλληλα δόθηκε σαν αναμνηστικό δώρο στους εισηγητές της Ημερίδας , το βιβλίο του δημοσιογράφου Τάσου Σταθόπουλου με θέμα την ιστορία του Αχαϊκού ποδοσφαίρου.

Όλοι είπαν, όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της συγκεκριμένης Ημερίδας ότι ήταν κάτι το  διαφορετικό. Μετά το τέλος της, όλοι μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάτι που το ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, κάτι το  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, κάτι που πραγματικά ΑΞΙΖΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου