Pages

Subscribe:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Tρεις Ακαδημίες της Αχαΐας στο Δίκτυο αθλητικών κέντρων ποδοσφαίρου

Πρότυπο Εθνικό Δίκτυο Αθλητικών Κέντρων Ποδοσφαίρου υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας και την Εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας 5x5-Futsal με την συναίνεση της Ε.Π.Ο ανακοινώνει τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Αθλητικών Κέντρων Ποδοσφαίρου με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου του ποδοσφαίρου τις μικρές ηλικίες και την αναβάθμιση-εκσυχρόνηση του τρόπου λειτουργίας των αθλητικών κέντρων. 

Για την επίτευξη του στόχου θα δημιουργηθεί μια πανελλαδική βάση δεδομένων των αθλητών που αγωνίζονται σε γήπεδα 5x5 και σε ακαδημίες ποδόσφαιρου με σκοπό την καταγραφή, την αξιολόγηση, και την συνεχή βελτίωση τους. 

 Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις ηλικίες 5-12 ετών, όπου το άθλημα του Futsal είναι η ενδεδειγμένη μορφή προπόνησης , μέσα από την ενιαία προπονητική φιλοσοφία, τις ενιαίες εφαρμογές προπονητικών μονάδων και την κοινωνική εκπαίδευση των αθλητών. Παράλληλα, θα εφαρμοστεί ένα πλήρες πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των προπονητών πάνω σε ενδεδειγμένο τρόπο προπόνησης στις αναπτυξιακές ηλικίες τηρώντας τις αρχές του ποδοσφαίρου 5χ5 αρκούντως παραπλήσιο με αντίστοιχα προγράμματα της UEFA. 

 Σημαντικός τομέας του προγράμματος θα είναι και η δυνατότητα Αθλητικής-Ιατρικής αξιολόγησης αθλητών, η οποία είναι απαραίτητη στο μικρό αθλητή για να μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς κινδύνους για την υγεία του ενώ ταυτόχρονα θα αξιολογούνται και οι φυσικές ικανότητες τους. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις επιδόσεις των αθλητών καθώς και την εξέλιξη του προγράμματος.

Στο Δίκτυο θα μπορούν να συμμετέχουν ιδιωτικά αθλητικά κέντρα ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα που τηρούν μια σειρά από αυστηρές προδιαγραφές που θα θεσπιστούν και που θα αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της ακαδημίας τους, στην επάρκεια εγκαταστάσεων, τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού και στην τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας που διέπουν την λειτουργία μίας αθλητικής εγκατάστασης. 

Τα πρώτα 3 κέντρα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην περιοχή του Ν.ΑΧΑΙΑΣ είναι:
1) αθλητικό κέντρο Νίκης προαστίου-ακαδημία Νίκης Προαστίου,
2) αθλητικό κέντρο CALCETTO – ακαδημία Θύελλας Αιγίου
3) το αθλητικό κέντρο Rossoneri m.F.c - ακαδημία Κ.ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ
Ο σχεδιασμός για την περιοχή του νομού Αχαΐας περιλαμβάνει ένα ακόμα αθλητικό κέντρο στην περιοχή της κάτω Αχαΐας το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου